кадър БНТЛокдаунът в страната е доказано неефективен срещу заразата. Ние не

...
кадър БНТЛокдаунът в страната е доказано неефективен срещу заразата. Ние не
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Локдаунът е предизборен, няма ефект срещу заразата

кадър Българска национална телевизия

Локдаунът в страната е потвърдено неефикасен против болестта. Ние не сме единствените, които се затварят, само че никой не го прави както при нас за 10 дни до изборите. Затварят се в продължение на месеци. В никоя страна, където се постанова локдаун, нямаше резултат против заболяването. Епидемията си върви, а стопанската система и душeвността на хората отива по дяволите. Това заяви пред  доц. Атанас Мангъров.

Ако някой си мисли, че с ограничавания може да се овладее един епидемиологичен развой, доста се лъже. Цялата тази работа е предизборна.

Локдаунът завършва на 10-ия ден. Не на 12 или на 16-ия. Това значи, че ще бъдете лимитирани до петък преди изборите. Ще имате един ден за размисъл и на другият ден отивате да гласувате. Ама тези хора ни мислят за идиоти. Ние сме в действителност идиоти.

Той призна, че болничното заведение му е много по-пълна от предходни интервали, само че разгласи, че дребна част от пациентите са в тежко положение.

Болницата е много по-пълна, в сравнение с беше. Има към 90 заболели. Все още има 1-2 свободни кревати, само че това е нещо, с което ние сме се справяли и ще се оправим и в този момент. Малко от пациентите са в тежко положение.

Около 25 души са на О2. Останалите 60-на души са в положение, в което забележителна част от тях можеха да се лекуват у дома.

Причината да са при нас е, че тези карантини, които се постановат, не дават опция на инфектираните да се лекуват вкъщи. Болният човек се затваря и доктор може да стигне до него единствено по незаконен метод. Затова единственият метод да получи съответно лекуване и грижа е той да влезе в болница. Само, че това е изцяло безсмислено. Хората са заразни най-малко 3-4 дни преди да проявят клиничните признаци. И когато те ги проявят и тръгнат да си вършат проби, минават още един-два дни.

Всъщност сега, в който стане ясно, че човек е с позитивен тест, той преди този миг, е бил най-малко 5-6 дни в обществото и контактен. Тогава какъв е смисъла да го извеждаме и да го карантинираме, по този начин, че да не може да отиде до магазина или аптеката?! Тези, които са били постоянно към него също ги карантинираме в допълнение за още 10 дни. Изобщо такива глупости се вършат.

Те водят до това, че хората със признаци, присъщи по принцип за инфекциозните болести, хукват към болница и чакат да умрат. Отгоре на всичко персоналният доктор не го лекува или пък го поучава по телефона, като нормално му споделя да пие един-два антибиотика без да го види. А този човек има потребност някой да го прегледа и успокои. И има потребност да влезе в болница, единствено око се постанова да му се дава О2.

От тези 7 000 души, които сега лежат в лечебните заведения, най-малко ¾ от тях биха могли да се лекуват у дома. Стига да имаше кой да се грижи за тях. А в този момент какво се случва - пациентите, като ги вкарат в болница, ги обслужва една сестра и една санитарка на 40 души нормално. Те не се „ счупват “ да ги обгрижват, тъй като нямат физическа опция. За тези хора би трябвало околните им да се грижат, а не всички да се изолират, каквато е практиката сега.

Едните в едната стая, другите в другата. Или пък се разделят на разнообразни етажи. Когато вървят до тоалетната си поставят маски, макар, че те са живели обикновено една седмица, преди този човек да е регистриран като позитивен. Но никой тогава не е знаел това. Именно затова тези ограничения, които следим сега, са безсмислени. Те утежняват ситуацията и водят до препълване на лечебните заведения.

По отношение на имунизацията той съобщи:

Който желае да се имунизира. Аз не бих го направил. Смъртността от Ковид- 19 е 0, 03%., т. е. това не е доста рискова болест. Разбира се, в случай че човек е болен, има съпътстващи болести, тогава може да се имунизира. Но би трябвало да е наясно с проблемите и да подпише осведомено единодушие. Ако съдебно-медицинската експертиза отхвърли проблемите, това ще бъдат приказки на ангро.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР